Terug naar overzicht

Thuis een kantoor of toch liever een bedrijfsruimte?

Een bedrijf starten is vandaag de dag misschien wel makkelijker dan ooit. Een webshop of website is immers relatief eenvoudig en snel te maken en u kunt starten. Veel zzp-ers starten op deze manier hun bedrijf en doen dat veelal vanaf huis. Een logische en begrijpelijke keuze, want u bespaart hierdoor flink op huisvestingskosten. Maar wanneer de zaken goed gaan en de onderneming groeit, blijkt vaak dat een eigen bedrijfsruimte huren of kopen ook zo zijn voordelen heeft. We zetten in dit artikel een aantal van deze voordelen voor u op een rij.

Ontvangen van klanten en relaties

Zeker wanneer u een fysieke winkel (vaak naast een webshop) bent gestart, krijgt u als het goed is klanten over de vloer. Voor een fysieke winkel is een goede locatie een absolute must. Je kunt je afvragen of die garage bij u thuis deze goede locatie is en of klanten hier in de juiste omgeving worden ontvangen. Dit geldt ook voor het ontvangen van klanten en relaties als u geen fysieke winkel hebt. Wilt u deze thuis aan de keukentafel ontvangen of in een professionele zakelijke omgeving? Een bedrijfsruimte of winkel biedt in beide gevallen uitkomst.

Privé blijft privé

Als zzp-er neemt u hoe dan ook uw werk mee naar huis. Maar werkt u ook vanuit huis, dan is de kans groot dat je zakelijke leven de overhand neemt en een (nog) grotere invloed krijgt op uw privéleven. Misschien dat u hier prima mee om kunt gaan, maar hoe zit dat met bijvoorbeeld uw gezin? Huurt of koopt u een bedrijfsruimte, dan laat u letterlijk een deel van uw bedrijf achter als u naar huis gaat. Dit maakt afstand nemen van werk net even iets makkelijker.

Als ondernemer wilt u groeien

Een ondernemer is ambitieus en wil zijn bedrijf laten groeien. Wat groei betreft zijn de mogelijkheden vanuit huis beperkt. Stel bijvoorbeeld dat u personeel in dienst neemt of dat u een stagiair aan neemt. Laat u deze mensen ook bij jou thuis werken? Nee, uw wilt hen een professionele werkomgeving bieden, laat staan dat u eventuele huisgenoten hierop zitten te wachten.

Netwerken

Netwerken is daar zijn waar het gebeurt en dat is uitermate belangrijk. Zeker voor een startende ondernemer. Het is niet voor niets dat veel startende ondernemers kiezen voor het huren van een bedrijfsruimte in een pand waar veel andere (startende) ondernemers gehuisvest zijn. In de regio Haarlemmermeer zijn veel van dit soort bedrijfsruimtes te vinden en hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt door zzp-ers. Hierdoor wordt het uitbreiden van uw netwerk makkelijk en levert dit u naast kennis en leuke contacten ook vaak concreet handel op.

Nadelen van huren van een bedrijfsruimte

Jazeker, natuurlijk zijn die er ook. De kosten hebben we al even genoemd, maar daarnaast bent u meestal iets minder flexibel. U kunt bijvoorbeeld bedrijf houden in een pand dat vaste openingstijden hanteert. Daarnaast zit u vaak vast aan een contract en ook dat maakt u minder flexibel. Ergens een bedrijfsruimte huren of kopen brengt reistijd met zich mee en daar heeft u uiteraard niet mee van doen als u vanuit huis werkt.

Heeft u intresse om voor uw onderneming een bedrijfsruimte te huren of te kopen? Voor deskundig advies kunt u terecht bij onze partner dé zakelijke vastgoedexperts van de regio Schiphol en Haarlemmermeer

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.