Terug naar overzicht

Junior Consultants Duurzaamheid onderzoeken bedrijventerrein voor Vastgoed Haarlemmermeer

HOOFDDORP - Hoe duurzaam is een bedrijventerrein en wat zou men er aan kunnen doen om (nog) duurzamer te worden. Die vraag werd voorgelegd door Vastgoed Haarlemmermeer aan tweedejaars studenten van het Nova College in Hoofddorp. Zij volgen één van de nieuwste studies van het Nova College ‘Junior Consultant Duurzaamheid’.

Studenten van deze studie worden opgeleid om eigenaren van gebouwen te adviseren hoe hun gebouw te verduurzamen zodat deze minder of geen energie gebruiken uit fossiele brandstoffen. Omdat duurzaamheid en circulair in het DNA van Vastgoed Haarlemmermeer zit en wij het leuk vinden om studenten ook een kijkje in de keuken te geven werd er een speciale bijeenkomst georganiseerd. De studenten kregen van Daphne Ligtenberg van Vastgoed Haarlemmermeer een spoedcursus over wat duurzaamheid / biodiversiteit op een bedrijventerrein is. Hiervoor bezochten zij ook het bedrijventerein Park 20|20 en zagen ter plekke wat er allemaal mogelijk is.

Na de rondleiding over Park 20|20 waren de studenten van het Nova College uit Hoofddorp aan zet. De studenten zijn aan de slag gegaan met de onderzoeksvragen: Hoe duurzaam is het bedrijventerrein Graan voor Visch Zuid op dit moment en hoe kunnen we dit bedrijventerrein nog duurzamer maken? Na het doen van observaties ter plekke bleven er vragen onbeantwoord zoals: wat vinden de ondernemers/werknemers eigenlijk van het bedrijventerrein, vinden ze het een prettige omgeving om te werken? Hiervoor was een interview nodig bij de bedrijven die gevestigd zijn op het bedrijventerrein. Vastgoed Haarlemmermeer deed hiervoor een oproep via de social media en hun partners die ondernemen op bedrijventerrein Graan voor Visch Zuid. Deze oproep werd erg positief beantwoord en al snel was er een aantal bedrijven die aan een interview wilde meewerken. Hiervoor onze dank aan Cleverdisplay, Dionar, Multicopy, FLX Space, Hartgerink en Klomp en uiteraard de parkmanager van Graan voor Visch Zuid, Renate Langeler.

Binnenkort zullen de studenten in het duurzame kantoor van Schenk Makelaars hun bevindingen presenteren aan de opdrachtgever Vastgoed Haarlemmermeer en een aantal genodigden. Het Nova College is bijzonder tevreden over deze geslaagde actie. Jeroen Zwetsloot, docent van deze studenten verwoorde het als volgt: “het is een fantastische mogelijkheid voor de studenten om praktisch aan de slag te kunnen gaan. Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking in de Haarlemmermeer.”

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.