Terug naar overzicht

Hulp nodig bij het starten van een bedrijf? Wij staan voor je klaar!

Ben je een ondernemer die een bedrijf wil starten? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben een informatief artikel samengesteld dat je op weg helpt bij het starten van je eigen bedrijf. Ontdek essentiële tips en belangrijke stappen om je ondernemingsavontuur succesvol te maken. Begin vandaag nog met het realiseren van je ondernemersdroom!

Kiezen van de juiste rechtsvorm

Bij het opzetten van een bedrijf is het belangrijk om de juiste rechtsvorm te kiezen. De gekozen rechtsvorm heeft gevolgen voor zaken zoals aansprakelijkheid en belastingverplichtingen. Enkele voorbeelden van rechtsvormen zijn een eenmanszaak, besloten vennootschap (bv) of vennootschap onder firma (vof).

Opstellen van een ondernemingsplan

Het schrijven van een ondernemingsplan, ook wel bekend als een businessplan, is een belangrijke stap. Veel startende ondernemers vinden dit lastig en zien er tegenop, maar het is essentieel om deze stap niet over te slaan. Een goed ondernemingsplan beschrijft je doelen en geeft inzicht in hoe je deze wilt bereiken.

Opstellen van een financieel plan

Na het opstellen van het ondernemingsplan is het tijd om een financieel plan te maken. Hoeveel geld heb je nodig en waar ga je dit vandaan halen? Het financiële plan helpt je ook om te beoordelen of je idee haalbaar is. Bij het zoeken naar investeerders komt het ondernemingsplan weer van pas.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Bij het starten van een bedrijf is een bezoek aan de Kamer van Koophandel (KvK) bijna altijd verplicht. Jouw bedrijf moet namelijk ingeschreven staan in het Handelsregister om te kunnen ondernemen. Hierdoor word je automatisch aangemeld bij de Belastingdienst en krijg je een BTW-nummer toegewezen.

Bijhouden van administratie

Vanaf het begin is het belangrijk om je administratie goed bij te houden. Schakel een accountant in om je te helpen bij het bepalen welke belastingen je moet betalen. Houd er rekening mee dat je als eigenaar van een besloten vennootschap (bv) persoonlijk aansprakelijk bent als je geen jaarrekening deponeert bij de KvK. Voor het regelen van je boekhouding kun je gemakkelijk gebruikmaken van onze partner...

Openen van een zakelijke rekening

Met een zakelijke rekening voorkom je dat je privé- en zakelijke financiën door elkaar haalt. Dit bespaart je tijd en moeite.

Aanvragen van benodigde vergunningen

Als ondernemer moet je soms vergunningen aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwvergunning als je van plan bent om een bedrijfspand te verbouwen.

Creëren van een zakelijke website

Tegenwoordig kan een bedrijf niet zonder een zakelijke website, die je vervolgens kunt promoten via sociale media. Een op maat gemaakte website is ook toekomstbestendig. Een webdesigner is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en beste technieken. Bovendien kun je met een webdesigner gemakkelijk wijzigingen aan toe te voegen of aanpassingen te maken aan je website.

Afsluiten van verzekeringen

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de financiële gevolgen van ziekte en ongevallen. Het is belangrijk om zowel persoonlijke risico's als zakelijke premies af te dekken. Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Checklist:

  • KVK

  • Gemeente

  • Financieel adviseur

  • Webontwikkelaar

  • Webdesigner

  • Verzekeringsagent

  • Administratiekantoor

  • Bank

Bij het starten van een bedrijf is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Onze experts staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Of je nu advies nodig hebt bij het kiezen van de juiste rechtsvorm, het opstellen van een ondernemingsplan, het regelen van je financiën of het creëren van een professionele zakelijke website, onze partners zijn er om je op weg te helpen. Neem vandaag nog contact met een van onze partners en begin jouw ondernemersavontuur met vertrouwen!

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.