Terug naar overzicht

Hoe duurzame doelen bedrijven helpen duurzamer te rapporteren

De wereld richt zich steeds meer op duurzaam leven. De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN zijn hier een groot deel van. De Europese Unie heeft ook de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) gemaakt.

Dit maakt het belangrijk voor bedrijven om open te zijn over hun invloed op onze wereld. In dit artikel kijken we hoe de SDG's en de CSRD elkaar helpen en wat dit betekent voor bedrijven.

  1. Eenvoudig rapporteren: De CSRD geeft bedrijven een makkelijke manier om te vertellen hoe ze helpen met de SDG's. Dit laat zien dat ze goed bezig zijn voor de wereld.

  2. Open en eerlijk: De CSRD zegt dat bedrijven eerlijk moeten zijn over wat ze doen voor het milieu en de maatschappij. Dit past goed bij de SDG's, die willen dat iedereen goed doet voor de wereld.

  3. Aanmoediging voor goed doen: Als bedrijven zich aan de CSRD houden, laten ze zien dat ze serieus zijn over het helpen van de wereld. Dit maakt hun imago beter en trekt meer klanten en investeerders aan.

  4. Duurzaamheid in alles wat ze doen: De CSRD moedigt bedrijven aan om duurzaamheid een deel van hun dagelijkse werk te maken. Dit is goed voor de planeet en helpt het bedrijf op de lange termijn.

  5. Samenwerken met anderen: De CSRD helpt bedrijven om samen te werken met mensen die om dezelfde dingen geven. Dit is belangrijk om echt een verschil te maken.

Conclusie:

De SDG's en de CSRD zijn een sterk team voor bedrijven die duurzaam willen zijn. Door deze regels te volgen, laten bedrijven zien dat ze om de wereld geven en klaar zijn voor de toekomst.

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.