Terug naar overzicht

Vastgoed Haarlemmermeer bezoekt kantorenpark De Beukenhorst(en)

Een groot aantal ondernemers bezocht onlangs de tweede informatiebijeenkomst, die Vastgoed Haarlemmermeer dit keer in samenwerking met de Rabobank Haarlemmermeer & Schiphol en Schenk Makelaars B.V. organiseerde. De leerzame bijeenkomst over duurzaam ondernemen vond plaats bij gastbedrijf Rabobank aan de Polarisavenue 150 in Hoofddorp, waar de ruime entree vol stond met deelnemers. Een duidelijk signaal dat veel ondernemers uit de Haarlemmermeer e.o. duurzaamheid een belangrijk onderwerp vinden.

Grote opkomst tijdens succesvolle tweede informatiebijeenkomst Vastgoed Haarlemmermeer!

De presentatie was in handen van Jurgen Richter, die Ard van Berkel aan het woord liet over de innovatieve Duurzaamheidshub van Rabobank en aan wie Laurens Schenk van Schenk Makelaars BV het een en ander vertelde over duurzaamheid in de makelaardij en de plannen voor de transformatie van Spoorzone op kantorenpark Beukenhorst.

Vervolgens legden zeven standhouders haarfijn uit wat de vele - vaak heel praktische - oplossingen voor bedrijven zijn om hun pand te verduurzamen en energieverbruik te reduceren:

Yvette van Remundt van energieleverancier Eneco vertelde over het Solar & Flex programma, dat onder andere zonnesystemen voor de zakelijke markt biedt die ervoor kunnen zorgen dat bedrijven hun stroomverbruik verminderen.

Pieter-Paul Le Noble van Le Noble Daken en Onderhoud legde uit, dat er een duurzame oplossing mogelijk is voor het ombouwen van bestaande daken naar solide daken om zonnepanelen of groen te kunnen dragen.

Van Peter Bokhorst kregen de aanwezigen te horen, dat zijn bedrijf Meerland Bouw nu al bezig is met het verduurzamen van bestaande panden om straks minder afhankelijk te zijn van energie en hoe het met elkaar delen van zelf opgeslagen energie mogelijk is.

Dat zonnepanelen niet uitsluitend aan een pand vast hoeven te zitten maar verplaatsbare zonnevelden ook een oplossing van een energieprobleem kunnen zijn, liet Devin van Gelder van Emove zien.

Daniël Schoenmaker van TOPGROEN pleitte met de installatie en onderhoud van sedumdaken voor een vergroening van Nederland en een prettigere leefomgeving.

Ben Monster van Breedveld & Schröder vertelde uitgebreid over PV-panelen en de flexibiliteit van zogenaamde plakpanelen voor het benutten van zonne-energie.

Als laatste standhouder kwam Paul Hakkenberg aan het woord over het verdwijnen van groen op bedrijvenparken en hoe belangrijk het voor onder andere geluidsreductie en onze gezondheid is om dat weer terug te brengen. Bijvoorbeeld met de groene gevels van Sempergreen Group.

Ter afsluiting van deze informatieve avond was er voor de aanwezigen gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje in gesprek te gaan met de standhouders en elkaar over het belang van duurzaamheid en de getoonde oplossingen.

Heb je deze interessante informatiebijeenkomst gemist, maar wil je heel graag bij de eerst volgende bijeenkomst van Vastgoed Haarlemmermeer zijn? Meld je hier dan nu alvast aan.

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.