Terug naar overzicht

Een duurzaam kantoor? Makkelijker dan u denkt!

Het is allang geen vraag meer of u uw kantoor gaat verduurzamen, maar slechts een kwestie van wanneer u hiermee begint. Bedrijventerreinen in Haarlemmermeer lopen wat dit betreft ver voor de troepen uit. Bedrijven in deze bruisende en dynamische omgeving nemen hun verantwoordelijkheid met betrekking tot vergroenen en verduurzamen zeer serieus en zijn een voorbeeld voor andere regio’s. Ditzelfde geldt voor het actuele thema dat circulaire economie heet, want ook hier zijn ze in Haarlemmermeer actief mee bezig.

Kantoren verduurzamen

De bedrijvigheid in de Haarlemmermeer speelt zich voor een belangrijk deel af rondom luchthaven Schiphol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier, naast veel bedrijven uit de logistieke sector, veel kantoren zijn gevestigd. Verduurzamen van kantoorpanden staat hoog op de agenda en hier worden grote stappen in gemaakt. Het verduurzamen van kantoren is lang niet altijd zo ingrijpend als wordt gedacht. Zelfs van de relatief kleine dingen die op dit vlak worden aangepakt, is het resultaat groot. Alle reden dus om kantoren verder te verduurzamen en te vergroenen.

Van isoleren tot zonnepanelen

Kantoren op de bedrijventerreinen in Haarlemmermeer zijn vaak al iets ouder. Een mooie stap om te verduurzamen is om deze panden te isoleren en te voorzien van zonnepanelen. Zeker, dit is een investering, maar weet dat deze zich op termijn vanzelf terugverdient. Immers, goede isolatie en groene energie van eigen zonnepanelen brengen de energierekening fors omlaag. Maar ook een ‘groen dak’ is voor kantoren interessant. Een groen dak isoleert, draagt bij aan een goede waterhuishouding en is goed voor de biodiversiteit van de omgeving.

Kantoorinterieur verduurzamen

Bij verduurzamen wordt al snel alleen aan het pand zelf gedacht. Begrijpelijk, want hier valt de grootste winst te halen. Maar u kunt ook het interieur van kantoren verduurzamen. Kantoormeubilair is een keer aan vervanging toe en dat is het moment om te kiezen voor duurzaam meubilair. Verder behoren duurzame vloeren tot de mogelijkheden. Klanten ontvangen in een duurzaam ingericht kantoor is vandaag de dag een absolute meerwaarde voor je business.

Bewust omgaan met food & beverage

Gaan we nog een stap verder, dan komen we uit bij medewerkers die op kantoor werken. Vergis u niet in de hoeveelheid koffie, thee en maaltijden die zij op een dag gebruiken. Door duurzame maaltijden en dranken aan te bieden, draagt u ook bij aan het verduurzamen van uw kantoor. Uiteraard is plastic uit den boze en bovendien totaal niet nodig, omdat er vandaag de dag meer dan voldoende alternatieven voor plastic zijn. Afval scheiden is de normaalste zaak van de wereld, dus zorg ervoor dat uw medewerkers deze mogelijkheid hebben en gebruiken. Weet dat medewerkers uw inspanningen als werkgever op dit vlak enorm waarderen.

De kracht van samen

U hoeft zelf niet de wijsheid in pacht te hebben om je kantoor te verduurzamen. Veel bedrijven in de Haarlemmermeer werken samen op dit vlak en bundelen hun krachten. Hierdoor ontstaan mooie projecten, initiatieven en netwerken. En daar kun je als kantoor/bedrijf alleen maar je voordeel mee doen.

Bent u op zoek naar een duurzaam bedrijfspand en/of een duurzame kantoorruimte? Neem dan contact op met onze partner dé zakelijke vastgoedexperts van de regio Schiphol en Haarlemmermeer. Of het nu gaat om een bestaand pand of een duurzame nieuwbouwontwikkeling, dé zakelijke vastgoedexperts weten de weg.

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.