Terug naar overzicht

FLX Space: creëer een betaalbare kantoorwerkplek met de sfeer van thuis

Welke ondernemer of ZZP'er droomt er niet van een kantoorruimte met receptioniste, camerabewaking, horeca en een flexibel huurcontract? Dat is net wat FLX Space van Carlo Vreeken en Martijn Neuvel bieden. The FLX way of life, zo noemen ze het zelf.

Huurders, of bewoners zoals ze vaak genoemd worden, kunnen terecht in het restaurant voor zowel ontbijt, lunch of Surinaams & Antilliaans avondeten. Gezellig tafelen, maar voor wie tijdsgebrek heeft is er ook de mogelijkheid om af te halen. Het restaurant straalt een en al gezelligheid uit. Met zachte banken, lange tafels, een open keuken en veel lichtinval. Zo wordt het niet alleen een plaats om vlug iets te eten, maar ook een ontmoetingsplaats.

Maar er is meer dan enkel maar een restaurant. Zo komt er binnenkort een klimwand en zijn er plannen om heel wat sportgelegenheid te bieden. Van kickboxen tot fitness. Ook een kapper zal in het gebouw aanwezig zijn. Het is net wat FLX Space typeert. Alles is hier net even anders. Zo willen ze mensen verbinden en het naar hun zin maken.

Hoe het begon

Beide ondernemers komen uit Friesland en leerden elkaar enkele jaren terug kennen. Het was de buurman van Carlo, Martijn´s zwager die hen in contact met elkaar bracht. Martijn maakte in die tijd unieke houten tafels in een loods achter zijn huis. Hij was op zoek naar een werkplaats waar mensen zijn werk konden zien. Zijn oog viel op het voormalige V&D Pand. Hij vroeg de eigenaar of hij het tot de sloop als pop-up mocht gebruiken. Binnen de week waren er nog dertig ondernemers die mee wilden doen. Daar was het waar beide ondernemers elkaar leerden kennen.

Als de eigenaar met de sleutels van het leegstaand Holland Casino-pand in Hoofddorp aankwam wisten ze meteen dat dit hun betaalbare flexibele kantoor zou worden. Het idee ontstond omdat veel ruimtes vaak te veel bewoners hebben, te duur zijn of torenhoge kosten hebben wat betreft parkeren of wifi.

Het idee van een goede en flexibele werkplaats werd al snel een succes. Tegen 2019 zaten er zo'n 40 ondernemers, uit diverse sectoren. Huurders zitten niet vast aan een jaarcontract en de tarieven zijn laag. Ondertussen is het concept uitgegroeid tot een heus bedrijf met een maatschappelijk en sociaal karakter. Ook zijn ze verhuisd naar het voormalige pand van Probiblio aan de Opaallaan (bedrijvenpark Graan voor Visch Zuid) in Hoofddorp, een verdubbeling qua oppervlakte. Nu werken er zo´n 150 mensen, maar de familiare omgang blijft hetzelfde. In de FLX Space worden ook workshops georganiseerd, want daar draait het net om. Mensen met elkaar verbinden op een manier die net even anders is.

“van advocaat tot kindercoach en van fotograaf tot vertaalbureau. Alles zit door elkaar heen en zo ontstaat een leuke melange.”

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op.