Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer

Tekom International: voor vertalingen zonder zorgen

Al meer dan 45 jaar houdt Tekom International zich bezig met het vertalen van teksten. Of het nu gaat om een persoonlijke brief, contracten, juridische zaken, financiële aangelegenheden, vastgoed en nog veel meer, het maakt niet uit. Er worden door de medewerkers, uitsluitend native speakers met een hbo-opleiding, in meer dan 80 talen vertaald. “En kunnen wij het zelf niet, dan zoeken wij bij onze partners over de hele wereld”, stelt directeur Ingeborg Verduijn. “Goed vertalen is enorm belangrijk. Er worden soms zulke blunders gemaakt. Het gevolg: onbegrip, tranen van het lachen of, veel erger, zaken die worden afgeblazen omdat de andere partij hoog in de gordijnen zit. Dat zal u met Tekom niet gebeuren. Onze specialismes: taal, context, achtergrond, feiten, emoties en kennis van gebruiken. En onze check, check, dubbelcheck. Wij zorgen er letterlijk en figuurlijk voor dat er staat wat er bedoeld wordt.”

Ooit begonnen de ouders van Ingeborg met het vertaalbureau. “Mijn moeder Joke had Duits gestudeerd en samen met mijn vader Johan begon zij op hun slaapkamer in eerste instantie een telexbureau. Later kwam het vertalen erbij; zakelijk en heel professioneel. De stukken werden per post opgestuurd en gingen per post ook weer retour. Dat kun je je nu toch haast niet meer voorstellen?! Toen mijn zus en ik wat groter en zelfstandiger waren, zijn mijn ouders met het kantoor naar Hoofddorp verhuisd.

Een kantoor is er nog steeds, alleen minder groot dan vroeger. Er is minder oppervlakte nodig omdat we veel meer op afstand werken en met een grote flexibele schil. We zijn gevestigd in het gebouw FlexSpace aan de Opaallaan gelegen op bedrijvenpark Graan voor Visch . Een prima locatie, er is een bemande receptie en een hele leuke kantine. Wij voelen ons hier wel thuis. We werken nog wel vanaf kantoor maar veel collega’s werken ook thuis. Ons interne team bestaat vooral uit projectmanagers die naar het vertaalproject kijken, vervolgens de klant adviseren en er de meest geschikte vertaler bij zoeken. 

Wij vertalen veel voor de vastgoedsector. Ook de bouw doen wij al jaren. Vastgoed is natuurlijk heel internationaal, wij vertalen niet alleen de koop- of huurovereenkomst, maar ook hele websites, het bouwbestek.... Een beëdigde vertaling met een apostille of legalisatie doen wij ook. Wij hebben veel ervaring met het legaliseren van documenten en kunnen u dit proces volledig uit handen nemen. Met een groot Fingerspitzengefühl....”

Partner info
Tekom International
Tekom vertaalt alles en iedereen
Opaallaan 1180
Hoofddorp
www.tekom.nl 023-5625588