Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is, mede dankzij de fusie met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, een van de grootste gemeenten in Nederland. Circa 20.630 hectare land, opgebouwd uit 31 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. Er zijn weidse landschappen en indrukwekkende stedelijke architectuur. Boerenland en hightech multinationals. En niet te vergeten de Luchthaven Schiphol. We zijn een jonge gemeente maar hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e -eeuwse gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. De economie draait er op volle toeren, het is er veilig, groen en stads tegelijk.

Haarlemmermeer heeft, na Amsterdam, het grootste aantal banen binnen haar gemeentegrenzen. Dit aantal is twee tot drie keer groter dan de andere 150.000 plusgemeenten binnen de Metropool Regio Amsterdam. Na een flinke dip in 2010 herstelde het aantal Haarlemmermeerse banen zich weer tot boven het niveau van voor de crisis. Bijzonder detail: er wonen hier minder mensen dan dat er banen zijn. De economische conjunctuur van Haarlemmermeer is sterk verbonden met de luchtvaartsector: een snel verval, maar ook eerder herstel.

Haarlemmermeer, met Schiphol, bleef ondanks de coronacrisis in 2021 dé economische toplocatie van Nederland. Dat blijkt uit EW’s Toplocaties 2021, waarvoor in samenwerking met Bureau Louter uit Delft de economische prestaties van alle gemeenten langs de lat zijn gelegd. Overigens is Haarlemmermeer door Elsevier Weekblad al meerdere keren uitgeroepen tot toplocatie.

De gemeente is begin 2022 begonnen met de verhuizing van het gemeentehuis naar het pand van Dura Vermeer aan de Taurusavenue 100 in Hoofddorp. Het is een tijdelijke huisvesting in afwachting van de bouw van een nieuw gemeentehuis in Hoofddorp. Dit zal mogelijk een periode van vier jaar in beslag nemen. Door de verscherpte coronamaatregelen en de daaropvolgende strengere richtlijnen werden de werkzaamheden aan de huisvesting aan de Taurusavenue vertraagd, maar vanaf 11 april 2022 kan men in het nieuwe tijdelijke gemeentekantoor terecht.

Partner info
Gemeente Haarlemmermeer
Raadhuisplein 1
Hoofddorp
haarlemmermeergemeente.nl 0900 1852