Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer

DJMiddelkoop, logistiek dienstverlener met hart voor de regio

“We zijn een familiebedrijf dat ooit begon als ‘klassieke’ transporteur van vracht. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener die alle facetten van de logistieke keten beheerst.” Aan het woord is Rob Middelkoop, directeur van logistiek dienstverlener DJMiddelkoop uit Nieuw Vennep. Het bedrijf, gevestigd aan de Lireweg op bedrijventerrein Nieuw Vennep Zuid, heeft ‘samen’ hoog in het vaandel staan. Het is kenmerkend voor dit familiebedrijf, dat op 1 april 2022 haar 90-jarig bestaan vierde. “Ik ben ervan overtuigd dat je samen meer bereikt dan alleen. Hoewel dit lang niet altijd sneller gaat, kom je samen uiteindelijk wel verder dan wanneer je alleen optrekt,” aldus Rob.

Drie logistieke pijlers

DJMiddelkoop richt zich op drie specifieke logistieke pijlers, te weten:

  • Air Freight

  • Pharma

  • High Value

Air Freight: De gunstige ligging ten opzichte van de luchthaven is uiteraard een groot voordeel. DJMiddelkoop is dan ook dé logistiek partner voor klanten rond Schiphol op het gebied van nationaal en internationaal transport en afhandeling van luchtvracht. De medewerkers van het bedrijf zijn slimme specialisten die denken in mogelijkheden en altijd vanuit het belang van de klant werken.

Pharma: De logistiek van farmaceutische producten is complex en kwetsbaar. Omgaan met nationale en internationale wet- en regelgeving, vergunningen en opslag/overslag onder strikte geconditioneerde omstandigheden, is niet elke logistiek dienstverlener gegeven. Dit vereist specifieke kennis, kunde en ervaring, die DJMiddelkoop allemaal in huis heeft.

High Value: DJMiddelkoop biedt extra beveiligde oplossingen voor opdrachtgevers met waardevolle zendingen. Certificeringen als FSR TAPA (facility) en TSR TAPA(trucking) zijn een zekerheid dat vracht volgens de hoogste veiligheidsstandaarden wordt opgeslagen en vervoerd. Voor opdrachtgevers is informatie over hun zending real-time beschikbaar.

Versterken van logistieke ketens

DJMiddelkoop maakt zich hard voor het versterken van logistieke ketens. “We willen samen met opdrachtgevers uitblinken om logistieke ketens sterker te maken,” zo vertelt Rob. “Zo voegen we waarde toe aan bestaande ketens en maken deze efficiënter.” Een voorbeeld hiervan is de screening van luchtvracht die het bedrijf in eigen beheer uitvoert, waarvoor we een eigen X-Ray op locatie hebben. Ook het nieuwe Pharma Warehouse dat drie gereguleerde klimaatzones tussen -25°C en 25°C telt, is een mooi voorbeeld van het versterken van logistieke ketens.

Duurzaamheid

Ook in de logistieke sector is duurzaamheid een actueel thema. DJMiddelkoop neemt hierin bepaald geen afwachtende houding aan. De ruim 2000 zonnepanelen op het dak van het bedrijf kunnen je eenvoudigweg niet ontgaan. De stroom die het bedrijf zelf niet gebruikt, wordt nu nog terug geleverd aan het net. Het is de ambitie om deze restcapaciteit in de toekomst op te slaan en mogelijk met andere bedrijven te delen. Naar verwachting rijden in het najaar van 2022 de eerste E-truck van en naar Schiphol en zet het bedrijf grote stappen om gasloos te worden. “We hopen met onze duurzame ambities een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven in de regio. Natuurlijk willen we de kennis die wij hiermee opgedaan hebben graag met hen delen,” laat Rob enthousiast weten.

Contact

Wil je weten wat DJMiddelkoop voor jouw bedrijf kan betekenen? Of wil je eens sparren over het versterken van logistieke ketens, samenwerken of duurzaamheid? Neem dan gerust contact op met deze logistieke dienstverlener met hart voor de regio Haarlemmermeer via 0252 - 67 33 65 of stuur een e-mail naar info@djmiddelkoop.nl

Partner info
DJMiddelkoop
Dé vertrouwde logistieke partner voor klanten rond Schiphol
Lireweg 3
Nieuw Vennep
djmiddelkoop.nl 0252-673365