Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Schiphol Logistics Park

Bedrijvenpark Schiphol Logistics Park beslaat een terrein van 43 hectare, direct onder de rook van luchthaven Schiphol. Het is de ideale vestigingsplaats voor logistieke bedrijven met een internationaal karakter. De goede bereikbaarheid van dit bedrijvenpark is een groot pluspunt.

Zo ligt Schiphol Logistics Park vrijwel direct aan snelweg A4 en snelwegen A5 (haven van Amsterdam) en A9 zijn dichtbij. De luchthavenplatforms van Schiphol liggen op 5 minuten rijden en ook heeft het terrein uitstekende verbindingen wat betreft openbaarvervoer. Op dit bedrijvenpark is er veel aandacht voor duurzaamheid, innovatie en circulariteit en uiteraard ligt er een snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk.

Schiphol Logistics Park is ingedeeld in drie verschillende area’s. Het noordwestelijk deel van het terrein biedt plaats aan kleinschalige bedrijvigheid/logistiek. Hier vindt u voornamelijk bedrijven die hun activiteiten richten op luchthaven Schiphol, zoals onder andere cateraars, autoverhuurbedrijven en koeriersbedrijven.

Het zuidwestelijke en oostelijke deel van het bedrijvenpark is specifiek ingericht om plaats te bieden aan grootschalige logistiek. Zo kunnen Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie’s (LZV) kunnen hier bijvoorbeeld uitstekend terecht en is de bebouwing hoger. Blijft het westelijk deel van Schiphol Logistics Park over, gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol. Dit is de reden dat er op dit deel van het park niet gebouwd mag worden. Het terrein mag wel worden gebruikt voor buitenopslag of voor het stallen van materieel en vrachtwagens.

Ondanks alle economische bedrijvigheid is er wel degelijk ruimte voor groen. Even ontsnappen aan de hectiek die deze bruisende omgeving met zich meebrengt, is dan ook geen enkel probleem. Het actieve parkmanagement ziet toe op de onderhoud van het park en waarborgt de kwaliteit, uitstraling en veiligheid van Schiphol Logistics Park.

Park info
Direct aan snelweg A4 en snelwegen A5 (haven van Amsterdam) en A9
neem contct op