Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Vastgoedkennis koppelen aan regiopotentie

VB Vastgoed Management is een jong bedrijf dat kantoor houdt in Hoofddorp. Het bedrijf ontzorgt ondernemers bij complexe vastgoedvraagstukken, die meer dan eens een worsteling blijken te zijn als je niet of onvoldoende thuis bent in de ‘vastgoedwereld’. Als ondernemer wil je je juist bezighouden met die dingen waar je goed in bent, namelijk ondernemen. VB Vastgoed Management adviseert opdrachtgevers over beheer, onderhoud en de transitie van nieuw en bestaand vastgoed.

Halwest Rachid is projectmanager bij VB Vastgoed Management uit Hoofddorp. Het bedrijf is ambitieus en gedreven en dat is Halwest op het lijf geschreven. ‘Ook bij ingewikkelde vastgoedprocessen adviseren we in de breedste zin onze opdrachtgevers,’ aldus Halwest. ‘Bijvoorbeeld bij het onderzoeken van wat allemaal nodig is bij de transitie van een bestaand of nieuw gebouw. We geven verder advies over juridische vastgoedzaken, bespreken en onderhandelen met de gemeente en bieden hulp bij het maken van ontwerpen.’

Hoewel prijs zeker belangrijk is, gaat kwaliteit altijd voor. VB Vastgoed Management is kritisch, ook op zichzelf. Het bedrijf heeft veel kennis en expertise in huis, maar schroomt niet om externe partijen in te schakelen wanneer de opdracht dit vereist. De voorkeur gaat hierbij uit naar het inschakelen van lokale partijen, want die weten als geen ander wat er lokaal en regionaal speelt. Complexe informatie wordt vereenvoudigd en processen worden gestroomlijnd, wat resulteert in een eindadvies dat de opdrachtgever in begrijpelijke taal antwoord krijgt op de door hem gestelde vragen. Meer dan eens zijn de oplossingen minder voor de hand liggend dan je zou denken, maar wel een uitstekend alternatief. Uiteraard bepaalt de opdrachtgever welk advies uiteindelijk het beste bij hem past, hierin bijgestaan door VB Vastgoed Management.

Het bedrijf uit Hoofddorp staat opdrachtgevers van begin tot eind bij. ‘We bewaken bij de uitvoering van het proces het totaalproces, schatten vooraf de risico’s in en zoeken toegang tot instanties voor zaken die voor de opdrachtgever vaak te gecompliceerd zijn. Zo nemen we bijvoorbeeld al het papierwerk uit handen met betrekking tot het aanvragen van vergunningen bij gemeentes,’ aldus Halwest. ‘We blijven na alle voorbereidingen graag de regie houden namens de klant die ons de opdracht gaf en we voelen ons nauw betrokken en verantwoordelijk voor het hele proces. We controleren voortdurend het opgestelde budget en de gehele procesplanning.’

Rachid geeft aan dat het meer dan belangrijk is om op de hoogte te zijn en te blijven van de ontwikkelingen in de vastgoedwereld. VB Vastgoed Management volgt dan ook trends en regionale ontwikkelingen op de voet. Ook participeert het bedrijf in verschillende netwerken, om up-to-date te blijven, maar ook om dit in te zetten als dit nodig is. 

Halwest Rachid voelt zich als een vis in het water bij VB Vastgoed Management. Niet verwonderlijk voor iemand die steden en reizen als hobby heeft en onder andere New York bezocht vanuit zijn vastgoedinteresse.

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op