Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Schenk Makelaars viert 20 jaar

Een terug- en vooruitkijkend gesprek met Laurens en partners Almar, Stephan en Sandra.

Een sinaasappelkistje

Als Laurens Schenk over zijn werk vertelt, is ‘vastgoedmakelaar’ niet het eerste waar de toehoorder aan denkt. Hij luistert, verbindt, ontzorgt en helpt mensen, altijd met een focus op de lange termijn. Project ‘De Beuk Erin’, duurzaamheidsinitiatief Share Haarlemmermeer, regionaal netwerkplatform Hmore en de lokale actie #HartelijkHaarlemmermeer. Schenk is aanjager of betrokken oprichter, maar; alles vanuit de basis van Schenk Makelaars.

In 2021 bestond het bedrijf twintig jaar, Het feest kon helaas vanwege corona niet groots gevierd worden.  Aanleiding om het bedrijfs-DNA onder de loep te nemen met drie mannen van het eerste uur: Laurens Schenk, compagnon Almar Bouwman en Rens ‘pa’ Schenk. Vijftig jaar geleden verhuisde Schenk senior met zijn gezin van Zwijndrecht naar Bennebroek. De licht Zeeuwse tongval, overgenomen van zijn vrouw Ineke, nam hij mee. Terwijl hij als ambtenaar bij de gemeente Bennebroek op de financiële afdeling werkt, begint zoon Laurens als 8-jarige in de voortuin zijn eerste winkeltje op de oprit. “Een sinaasappelkistje met twee stokjes en een vlaggetjeslijn ertussen. Daar verkocht hij z’n spulletjes. Handelen en helpen: het zat er al jong in.” Bouwman vult aan. “Laurens werkte altijd; handelen in fietsen, werken in de horeca. Ik leerde hem kennen toen ik een jaar of 15 was. Een vriend woonde tussen Bennebroek en Zwaanshoek waar Laurens een bijbaantje als brugwachter had. Slim geregeld, want de tijd dat de brug gesloten was, kon hij leren.”

Ik begin voor mezelf

Het moment waarop het zaadje voor Schenk Makelaars is geplant, herinnert Schenk zich nog goed. “Ik werkte als makelaar in Hoofddorp, samen met Henk Duivenhoven. We kregen veel vrijheid, maar elk jaar merkte Laurens dat hij zijn creativiteit niet kwijt kon en wilde werken vanuit zijn hart. ‘Doe altijd eerlijk zaken’ is waarmee ik ben grootgebracht. Toen nam ik het besluit: ik begin voor mijzelf."Ondanks zijn eigen achtergrond als ambtenaar stond pa Schenk achter het besluit van zijn zoon en diens partner. “Hij begon 1 februari 2001 op de zolderkamer van zijn eigen huis aan de Narcissenlaan in Bennebroek. Mijn vrouw en ik deden de postkamer en boekhouding van het bedrijf. Ik heb honderden mailings rondgebracht op bedrijvenparken in Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Acht maanden later opende Schenk Makelaars zijn eerste kantoor aan de Siriusdreef 15 op bedrijvenpark Beukenhorst Oost in Hoofddorp, een schoenendoos van twee bij drie meter.” Vanwege het concurrentie- en relatiebeding mocht Schenk maar drie klanten meenemen. “Meneer van de Heuvel had een appelboomgaard achter zijn huis en verkocht de oogst in een winkeltje in Nieuw-Vennep. Toen op het stuk land dat hij pachtte woningen moesten komen, werd zijn handel minder. De grote opslagschuur naast zijn huis was wel zijn eigendom. Dat ik die mocht verhuren, voelde als een erezaak. Inmiddels is meneer van de Heuvel helaas overleden, maar anderhalf jaar geleden heb ik zijn vrouw mogen helpen met de verkoop van het oude bedrijf en kunnen begeleiden bij de aankoop van een appartement.” Bouwman haalt een andere relatie van het eerste uur aan: autodealer Theo Hoeke. “Zijn bedrijf groeide, dus hij had een nieuw en groter pand nodig. Wat volgde, aankoop van grond en bouw van een nieuw pand, hebben we van A tot Z begeleid. Een half jaar geleden is het bedrijf verkocht aan Van Mossel, een grote autodealer die zowel in Nederland als België actief is.” De voorbeelden maken duidelijk waar het voor Schenk om draait: de mens achter de ondernemer. “Wij werken voor MKB-ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en startende bedrijven. Door uitbreiding van ons team werken we inmiddels ook voor institutionele partijen, beleggers, overheden en maatschappelijke organisaties. Als een klant met een huisvestigingsvraagstuk komt, gaan we niet direct als een dolle op zoek, maar luisteren eerst goed wat de klant écht wil; Wat is het probleem? Wat is de (groei)ambitie? Interesse in courtage hebben we niet, alles draait om het helpen van de klant, ook op de lange termijn. waardoor onze courtage voor ons ondergeschikt is”, aldus Stephan Spillenaar.

Mensen helpen, mensen verbinden. Het loopt als een rode draad door Schenk Makelaars, geeft Sandra Romijn, de 4e partner bij Schenk, aan. In 2010 initieerde Schenk, samen met wijlen Joost Valk en Paul Bos, project ‘De Beuk Erin’. Doel: verduurzaming van bestaande kantoorlocaties op bedrijventerrein ‘De Beukenhorst’ in Hoofddorp. “Maar liefst 38% van de panden daar stond leeg. Dat is een slecht teken. Wij hebben alle assetmanagers uitgenodigd: kom kijken naar je eigen gebouw, aldus Almar Bouwman. Het gras staat meters hoog, er wordt niet schoongemaakt. Hoe wil je dit ooit verhuren? Geef aandacht aan wat jouw werk is! Het project heeft veel tijd en energie gekost, maar ons doel, leegstand tegengaan, hebben we bereikt. Inmiddels heeft Hyde Park het stokje overgenomen.”

Hij klinkt zoals hij in elkaar zit

De 82-jarige Schenk vindt dat zijn zoon klinkt zoals hij in elkaar zit. “Hij streeft, altijd opgewekt en nooit chagrijnig, zijn doelen na. Laurens is enorm betrokken en stopt bakken energie overal in, wellicht soms iets te veel” Laurens lacht. “Ik noem het liever hard werken, ik krijg er energie van, maar ik hoor wat hij zegt. Vanaf de start bestonden werk en leven uit rennen, alles was maakbaar. Tot in 2008 mijn zoon plotseling geopereerd werd. Dat moment… toen voelde ik goed hoe kwetsbaar het leven is. Ergens is dat gevoel altijd gebleven. Sowieso had ik nooit kunnen zijn, waar ik nu sta als het thuis niet op orde was. Sandra zorgt voor rust en evenwicht, maar ook de opvoeding van mijn ouders ligt aan de basis van wat ik nu doe.”

In twintig jaar tijd is Schenk Makelaars uitgegroeid tot vier bedrijven: Makelaardij, Taxatie, Schenk Makelaars Consultants (SMC) en Schenk Vastgoed Management (SVGM).

De tijd dat Laurens samen met zijn broer Stephan en zwager Bas op zaterdag de borden ‘te huur’ en ‘te koop’ met de kenmerkende gele palen in de grond zette, is voorbij. “Al vind ik dat nog steeds het leukst! Maar tegelijkertijd word ik echt blij als ik zie welke toegevoegde waarde we vanuit SMC (Schenk Makelaars Consultants) kunnen leveren aan de klant bij aanhuur en aankoop, juist door onze interesse in de mens én het bedrijf. Het vinden van tijdelijk onderkomen voor de gemeente Haarlemmermeer is hiervan een mooi voorbeeld, ligt Stephan Spillenaar toe. Alle wensen en vragen van betrokken partijen zijn door ons geïnventariseerd en getrechterd. De klant wordt volledig ontzorgd.” In de vierde tak, SVGM (Schenk Vastgoed Management), verwacht Schenk de grootste groei, omdat die de hele bouwbegeleiding, van zoeken naar een architect en aannemer tot aan de oplevering, op zich neemt. Halwest Rashid is hiervoor verantwoordelijk.

Nieuw transparant pand

Najaar 2020 verhuisde Schenk Makelaars naar een nieuw pand. “Naast de monumentale boerderij waar nu restaurant Den Burgh zit, stonden twee oude schuren. Samen met SWDV advocaten, hebben we de grond kunnen kopen en samen met SVGM uitgetekend, ontwikkeld en gebouwd. Het gebouw dat er staat, doet recht aan ons DNA. Schenk Makelaars is de helpende hand voor ondernemers. We zijn ondernemend, betrokken en bedreven. Het pand vult ons aan; het is transparant, open, licht en herkenbaar. Iedereen die Haarlemmermeer binnenkomt, ziet het pand. En: het is circulair en duurzaam. Zoals we voor een klant altijd de lange termijn voor ogen houden, doen we dit zelf ook.” Dat ‘korte termijn’ niet in het woordenboek van Schenk voorkomt, blijkt wel uit een anekdote naar aanleiding van zijn bezoek aan het Nova Collega (mbo) en InHolland (hbo) in Haarlem. “De communicatie tussen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven kan veel beter. Neem de plannen om de Noord-Zuidlijn door te trekken. Naast dat dit enorm veel kost, wordt er ook veel overhoop gehaald. Terwijl er al een ongestoorde logistieke verbinding aanwezig is: de Zuidtangent baan ligt er. De studenten moeten worden betrokken. Maak een werkgroep, organiseer een pizza-avond en laat ze uitdenken wat voor innovatieve mogelijkheden er zijn om mensen te vervoeren, gebruikmakend van de verbinding die er al is. Wellicht komen er mooie inzichten en verfrissende ideeën uit voort. Niks plan voor de komende vijf jaar, want dan blijft het bij kletsen. Hup, maximaal twee jaar en doen!”

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op