Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Nieuw bedrijfspand voor verdere groei van Karhof Carrosserieën

De orders bleven maar binnenkomen en met de beperkte ruimte die Karhof Carrosserieën had in de Roggestraat, hadden ze hun levertijd heel wat langer moeten maken. Tim Visser, directeur van het bedrijf, is dan ook erg enthousiast dat met de nieuwe locatie die via Schenk Makelaars wordt gehuurd. ´De situatie was bijna onhoudbaar geworden, en dat terwijl we eigenlijk stevig willen doorgroeien.´, vertelt hij.

Carrosseriebouw

Al meer dan 80 jaar lang is Karhof Carrosserieën actief in de sector. Het ontwikkelt, bouwt, spuit en herstelt gesloten en open laadbakken in serieproductie of op maat. Via Schenk Makelaars huurden ze al een pand, maar ze kampten de laatste maanden met een flink ruimtegebrek. Een gevolg van de vele orders die het krijgt. Het was uiteindelijk kiezen. Of ze verlengden de levertijd van de stukken, of er moest worden gezocht naar extra ruimte. Het wou echter dezelfde service bieden aan zijn klanten waardoor het dat tweede werd. Niet onlogisch, want de ambities van Karhop Carrosserieën eindigen nog niet hier. Ze ontdekten dat het pand op bedrijventerrein Spoozicht aan de Noorderdreef te huur was en contacteerden Schenk hierover. Toen ging het allemaal erg snel en konden ze binnen de kortste keren genieten van extra ruimte.

De ambities

De eigen engineers van Karhof gingen tekeningen opvragen om te kijken wat de meeste efficiënte routing was voor de productielijnen. Het hele pand bleek ideaal te zijn, waardoor ze begin januari 2021 al begonnen met de verhuis. De nodige voorzieningen werden geplaatst zoals de krachtstroom en luchtvoorzieningen, en de hefkolommen en bruggen voor het omhoog krijgen van de auto´s. Alle grote serieproducties verlopen nu vanuit het nieuwe pand in de Noorderdreef. Onder meer voor klanten als Albert Heijn en Coolblue.

Visser vertelt ook over de evolutie binnen de carrosseriebouw. ´Vroeger bestond alles uit aluminium. Nu plaatsen we hooguit nog een aluminiumvloer. De rest bestaat uit kunststof.´, zo legt hij uit. Net door die evolutie behoort Karhof Carrosserieën tot de lichtste wat uitvoering betreft en legt het de nadruk op duurzaamheid en betere kwaliteit. In vergelijking met de concurrentie zijn ze niet goedkoopste, maar misschien wel de beste.

De ambities liggen dan ook erg hoog voor het bedrijf. Zo hoopt het over tien jaar niet nog langer hier aan de Noorderdreef te zitten. Zelf droomt Visser van één groot mooi nieuwbouwcomplex, helemaal ingericht naar hun eigen wensen en visie. De kans is dan ook groot dat dit in een nieuwe regio wordt door de hoge grondprijs hier. Maar ondertussen bieden ze vanaf de Noorderdreef een breed aanbod van full-service diensten, waaronder carrosseriebouw, advies vervoersmogelijkheden, snel schadeherstel, voertuigcontrole, onderhoud en spuitwerk.

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op