Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Master Totaalinrichting met een creatief oog voor functionele zakelijkheid.

Naast het prachtig inrichten van vaak bijzondere woonhuizen zijn ze bij Master Totaalinrichting ook helemaal thuis in het inrichten van bedrijfspanden.

Want ook daar, of misschien wel juist daar, is het belangrijk dat je lekker op je plek zit. En dat je inrichting past bij de bedrijfsactiviteiten. Onlangs werd er weer een pareltje opgeleverd; het bedrijfspand van de civieltechnische onderneming Griekspoor uit Nieuw-Vennep.

Er worden veel mooie projecten opgeleverd binnen de grond, weg-, en waterbouw en op het gebied van bruggen, sport- en speelvoorzieningen en belijning. Een echt familiebedrijf uit Haarlemmermeer met stevige wortels in de omgeving. Zo werd onlangs het Gemaal in Cruquius gerenoveerd, waarbij ze veel van hun technische kennis hebben kunnen laten zien en kunnen toepassen. Maar bijvoorbeeld ook een project in Amsterdam, waar een speelplek werd vernieuwd en voor het eerst het milieuvriendelijke kurk als valondergrond werd aangelegd. Projecten die aangeven dat de onderneming groeit en zich met doelgerichte innovaties verder blijft ontwikkelen.

Directeur Frank Griekspoor is zeer tevreden met de stappen die de organisatie zet: “De afgelopen jaren zijn wij als civieltechnische organisatie behoorlijk gegroeid. Dat vraagt niet alleen om aanpassingen op het gebied van organisatie en bedrijfsvoering, maar ook om meer kantoorruimte. Zeker nu de wereld veranderd is en je met meer afstand tot elkaar blijvend rekening zal moeten houden, wilden we ruimer in ons jasje gaan zitten. Wij zijn op zoek gegaan naar een snelle en eenvoudige manier van bouwen omdat de behoefte aan meer kantoorruimte toenam. De bouw van het nieuwe kantoorpand op ons terrein in Nieuw-Vennep is begin november 2020 van start gegaan. Binnen vier maanden heeft De Groot Vroomshoop de prefabricage en bouw gerealiseerd van het twee verdiepingen tellende kantoorpand. Het nieuwe kantoorpand grenst aan het originele kantoorpand. Bij het creëren van de verschillende kantoor- en vergaderruimtes is veel gebruikt gemaakt van geluiddempende glas in de wanden en deuren. Hierdoor ontstaat een zee aan licht en het draagt bij aan een open en ruimtelijke verbinding tussen de ruimtes. De grote vergaderruimte kan dankzij paneelwanden makkelijk in tweeën verdeeld worden, zodat er twee groepen mensen ongestoord tegelijkertijd kunnen vergaderen. Tussen de oud- en nieuwbouw wordt nog een serre gebouwd, naar ontwerp van Enzo Architectuur & interieur uit Burgerveen. Dit wordt de verbindende ruimte tussen beide gebouwen.’

Een interieur met ons DNA

Frank gaat verder: ‘De inrichting hebben we overgelaten aan Master Totaalinrichting uit Hoofddorp. Een regionale onderneming die net als wij sterk zijn in het van A tot Z realiseren van projecten. Knap hoe zij onze werkzaamheden en ons DNA hebben vertaald in het interieurontwerp. ’‘Deze opdracht pakten we natuurlijk met beide handen aan’, zegt Eric van den Brink, directeur bij Master. ‘Van dit soort projecten worden we super enthousiast. We zijn sterk in het inrichten van woonhuizen, maar ook heel erg in het inrichten van bedrijfsmatige omgevingen. Juist omdat het zo belangrijk is om je thuis te voelen op de locatie waar je werkt. En dat de inrichting past bij het werk dat je doet. We hebben al vaker met Griekspoor samengewerkt en hebben een behoorlijk warme klik. Dat vinden we altijd belangrijk bij opdrachten, eerlijk gezegd. Dat helpt bij het goed vertalen van de wensen en eisen van de opdrachtgever. Griekspoor is, net als wij, een familiebedrijf en gaan voor de langere termijnrelatie. Als je dan bijna carte blanche krijgt en al je kennis, expertise, conceptuele visie en creativiteit mag inzetten om ze te ondersteunen in een succesvolle toekomst, word je daar enorm blij van!’

Een inrichting met een knipoog naar buiten

Hellen Steltenpool, interieurontwerper bij Master Totaalinrichting, geeft aan: “Bij het ontwerp van de inrichting is onder meer gekeken naar het type werkzaamheden van Griekspoor. Daar hebben wij de materialen op aangepast. De buitenwerkzaamheden en het robuuste van de onderneming hebben wij bijvoorbeeld terug laten komen in de vloerbedekking in de vergaderruimtes, die lijkt op kiezelstenen waar mos tussen groeit. Er lopen natuurlijk harde werkers in en uit, die hebben soms nog wel eens wat viezigheid aan de schoenen. Daar moet je rekening mee houden en dat hebben we door middel van goed schoon te houden betonvloeren gedaan.

Ook de welbekende Griekspoor kleuren komen terug in het interieur. Zo is rood verwerkt in een aantal meubels en ook groen komt terug in bureaustoelen en vergaderstoelen. Ook de vergadertafels krijgen een knipoog naar buiten, deze zijn voorzien van een houten onderstel met een licht kleurig blad. In de vergaderruimte en in de pantry pronken op de muur, heel toepasselijk, twee foto’s van twee bruggen. Ook de natuur en de buitenwereld waarin Griekspoor voornamelijk werkt komt terug in de groene wanden met beplanting die gebruikt zijn. Alles om de medewerkers heerlijk te laten werken. Bij alle gebruikte materialen is ook goed gekeken naar de duurzaamheid en circulariteit. Dat vinden wij bij Master belangrijk, en ook die visie delen ze bij Griekspoor.’

Duurzaam en circulair

Frank beaamt: “Wij zijn ons zeker actief bewust van de uitwerking van onze activiteiten op mens, milieu en maatschappij.!In alle facetten van onze bedrijfsvoering houden we daar rekening mee, dus ook bij ons nieuwe pand. Niet alleen is de nieuwbouw duurzaam en circulair gebouwd, een groot gedeelte bestaat uit hout. Hout heeft de laagste CO2-footprint van alle traditionele bouwmaterialen. Het gebouw kan in de toekomst worden verplaatst en bij einde levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt.!Het gebruik van hout aan de buitenzijde zorgt er daarnaast voor dat het pand goed in de omgeving past. Duurzaamheid krijgt binnen Griekspoor alle aan- dacht. Wij werken continu aan milieucertificaten en maken gebruik van duurzame gecertificeerde materialen en van elektrische machines op zonne-energie. Momenteel zijn we bezig ons wagenpark op relatief schone blauwe diesel door elektrisch wagens te vervangen. Griekspoor heeft!het CO2- bewust certificaat niveau 5 in bezit. Dit betekent onder andere dat wij inzicht hebben in ons eigen energie verbruik, CO2 bewust handelen en onze leveranciers bevragen over en checken op het behalen van de CO2-doelstellingen. Dat hebben we dus ook bij Master Totaalinrichting gedaan en gelukkig beantwoorden ze aan onze standaarden!”

Wat je van dichtbij haalt

Eric besluit: ‘Het is altijd "fijn als een waardevolle samenwerking tussen twee ondernemingen uit Haarlemmermeer zo’n prachtig eindresultaat tot gevolg heeft. Dat is het voordeel als je elkaar zo goed kent en elkaar dus ook weet te vinden.Maar we werken natuurlijk door het hele land en denken graag met iedereen mee. Dus we nodigen je uiteraard van harte uit eens te komen kijken bij een van ons. Om sfeer te proeven en inspiratie op te doen!”

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op