Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

MASAMI geeft schoonheid aan bedrijvenpark.

Een kwalitatief hoogwaardig en sfeervol restaurant starten op een bedrijventerrein. Niet direct een stap die veel ondernemers zetten. Susanne Kemner en haar partner deden dit wel

De zomer van 2019 opende het Asian fusion restaurant Masami in Hoofddorp. Op de benedenverdieping van het kantorencomplex aan de Polarisavenue 151 in Beukenhorst-Oost.

Wereldreizigers zijn ongetwijfeld bekend met de internationale Aziatische toprestaurants Nobu en Hakkasan die wortels hebben in respectievelijk de Japanse en Cantonese keuken. Beide restaurants hebben vestigingen in wereldsteden verspreid over Azië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa. Niet alleen het eten is een culinaire smaakbeleving, ook de inrichting van de zaken wordt gekenmerkt door een weldadige luxe en wereldklasse. Precies deze kwaliteit en sfeer wilde Susanne Kemner, mede-eigenaar van restaurant Masami, neerzetten in Hoofddorp, maar wel met een vriendelijk prijskaartje.

Master Totaalinrichting denkt in alles mee

Het metershoge Masami-logo markeert de entree naar de parkeerplaats van het restaurant dat op tien minuten loopafstand ligt van het trein- station in Hoofdorp. Het gevoel op een bedrijvenpark te zijn, glijdt direct van de bezoeker af zodra die over de drempel van het restaurant stapt. In de details schuilt de kern van waar Masami voor staat; schoonheid. “Op de vloer in de hal ligt geen simpele droogloopmat, maar kwali- tatief hoogwaardig materiaal van muur tot muur wat het vuil onder de schoenen van gasten ongemerkt reduceert. Eén van de vele goede vindingen van Master Totaalinrichting uit Hoofddorp. Ik heb eerder met hen samengewerkt. Dat verliep heel natuurlijk. Het zijn echt vak- mensen en hebben oog voor alles. Of het nu gaat over raamdecoratie, vloeren, zonwering, wanddecoratie of meubilair. In onze gesprekken hadden ze vaak al aan één woord genoeg. Ze begrepen direct wat belangrijk was en denken in alles mee. Da’s plezierig samenwerken.

Metropolitan Luxury-stijl

De toonaangevend interieurontwerper Eric Kuster tekende voor het interieur van Masami. “Nachtblauwe stoelen, glazen deuren met zwarte Japanse tekening, knusse (hoek)bankjes, twee imposante roze, zijde kersenbloesembomen, zilverkleurige wijnkoelers naast stijlvol gedekte tafels en een prachtige marmeren bar, geven mensen als ze het restaurant binnenstappen meteen het gevoel dat ze worden omarmd. De Metropolitan Luxury-stijl van Kuster is doorgetrokken tot in de toiletten. Marmeren wastafels, behang met gouden print en licht dat uit een goudkleurige scheur in het plafond stroomt.

Alles draait om lekker & vers eten

Over de volledige lengte van het restaurant biedt een glazen pui uitzicht op het buitenterras met relaxte loungebanken. Naturelle inbetween gordijnen filteren het daglicht. De buitentuin met weelderige grassen neemt het zicht op de omliggende bedrijfspanden grotendeels weg. De bediening loopt rond in Japanse jasjes en simpele zwarte broeken. Zittend aan de tafeltjes bij de open keuken kunnen gasten de soepele bewegingen waarmee de sushi’s vers worden bereid en gerold, op de voet volgen. “Als horecaonderneming willen wij onderscheidend zijn én constant kwaliteit leveren zodat mensen terugkomen. En dat gebeurt ook! Chef-kok Thanurak Somchit legt de culinaire lat hoog; voor zichzelf en het Masami-team. Hij weet ingrediënten en kruiden uit alle windstreken van Azië te combineren met het beste uit Europa. De Bento box, een klassieke Japanse doos met vakverdeling, vind ik zelf geweldig; smakelijke gerechtjes in verschillende samenstellingen.

Fit de vergadering weer in

Met een achtergrond in de sport en zakelijke dienstverlening wilde Susanne Kemner méér dan een restaurant neerzetten. “We hebben ook een volledig ingerichte sportruimte voorzien van douchegelegenheid. Werknemers van bedrijven die onder hetzelfde dak zitten als Masami maken er al gebruik van. Maar het is ook bedoeld voor gasten die gebruik maken van onze vergaderruimtes. Als er twee volle vergaderdagen op het programma staan, is het heerlijk om je tussendoor even volledig te kunnen resetten, weet ik uit eigen ervaring.” De twee vergaderkamers, voor respectievelijk tien personen en tot een maxi- mum van veertig, zijn even smaakvol ingericht en voorzien van alle praktische voorzieningen.

DoMiBo’s

Masami is geopend voor lunch en diner op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur. “Daar hebben we iets nieuws aan toegevoegd. Voor een gezellige borrelplek moesten mensen altijd naar het centrum. Er was simpelweg geen locatie in de buurt. Vanaf eind oktober organiseren we donderdagmiddagborrels, domibo’s, met livemuziek. Zanger en entertainer Emmanuel Anning, bij het grote publiek bekend als deelnemer van The Voice of Holland, is een showman pur sang en hij maakt er een heerlijke happening van.”

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op