Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Green Datacenter Campus vestigt zich op Schiphol

De Nationale Smart City Strategie NL stelde nog niet zo heel lang geleden vast dat Nederland achterop hinkt op internationaal vlak wat betreft de digitale infrastructuur. Er volgde meteen antwoord vanuit Schiphol Trade Park met de bekend making van de plannen om een Green Datacenter Campus op het business park in Hoofddorp te vestigen.

Het is geen geheim dat Schiphol Trade Park al langer de ambitie heeft om een grote rol te spelen op het vlak van duurzaamheid en innovatie. Sinds 2015 beschikt het al over de BREEAM**** certificering, maar dat zien ze nog niet als het einddoel. Het wil immers zijn digitale internationale concurrentiepositie versterken.

Versterken van digitale concurrentiepositie

Om dit doel te bereiken besloot Schiphol Trade Park samen te werken met de gemeente Haarlemmermeer en SADC voor het realiseren van het concept van Green Datacenter Campus. Niet heel verrassend dat Haarlemmermeer hier vrij snel aan meewerkte, want de regio waartoe het behoort is al langer een populaire vestigingsplek voor bedrijven uit de digitale sector.

Duurzaam datacenter-ecosysteem

De Green Datacenter Campus is een efficiënt datacenter-ecosysteem dat de focus legt op duurzaamheid. Niet onlogisch dus dat het heel wat aandacht krijgt uit andere landen. De campus zal er dus ook voor zorgen dat er heel wat datacenters, IT-specialisten en specialisten op vlak van energie en engineering zich hier zullen vestigen. Dat leidt op zich tot een nog groter ecosysteem. Ook de mainportpositie van Amsterdam Airport Schiphol wordt hierdoor versterkt, omwille van de verdere ontwikkeling van de digitale infrastructuur.

Inspelen op de behoeften

Niet alleen zal de campus een grote rol spelen op het aantrekken van verschillende spelers op de digitale markt, maar Schiphol Trade Park tracht ook in te spelen op de behoeften van de verschillende bedrijven. Zo wordt de campus voorzien van een stroomstation dat alle benodigde stroom voorziet voor alle bedrijven. Daarnaast ligt ´s werelds grootste internetknooppunt AMS-IX ook vlakbij.

Daarnaast zal de campus ook extra opportuniteiten bieden om te blijven innoveren. Er wordt gedacht aan het bouwen van infrastructuur dat in staat is om restwarmte uit te wisselen met de omliggende infrastructuur. Hiermee wordt een extra stap gezet op het vlak van duurzaamheid. Om te blijven innoveren wordt er ook nog extra samengewerkt met GreenIT. Deze helpen zoeken naar oplossingen die moeten bijdragen aan de overgang naar een circulaire economie in de toekomst.

Heeft u ook interesse om uw datacenter te vestigen in de regio Haarlemmermeer en Schiphol neem contact op met Schenk Makelaars: 023 - 557 2288

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op