Vastgoed Haarlemmermeer
Vastgoed Haarlemmermeer
Terug naar overzicht

Boerderij den Burgh in ere hersteld

Schenk Makelaars heeft aan de Taurusavenue 183 in Hoofddorp een duurzaam en circulair kantoorgebouw gerealiseerd. Het pand voldoet niet alleen aan de wensen van de gebruikers, maar zeker ook aan alle eisen van deze tijd. Het bouwen en realiseren van fase II is aangebroken.

Oorspronkelijk stonden op deze plek twee schuren die dienst deden als aardappelbewaarplaats van de naastgelegen boerderij Den Burgh. Met deze twee schuren heeft de architect rekening gehouden bij zijn ontwerp. De monumentale boerderij zelf is in 2012 geheel gerenoveerd door Stadsherstel en als top restaurant een jaar later in gebruik genomen; Restaurant Den Burgh.

Den Burgh kent een rijke historie. Omstreeks 1861 werd de boerderij gebouwd en bewoont door familie Biesheuvel. In 1998 viel definitief het doek voor het akkerbouwbedrijf en werden de boerderij, schuur en landerijen verkocht aan de gemeente Haarlemmermeer.

De filosofie van Den Burgh Offices is ‘vooruit naar vroeger’, naar idee en tekst van Paul Bos. Het nieuwe kantoor symboliseert dat: gebouwd met respect voor de historie van de omgeving maar tegelijkertijd ook hypermodern en duurzaam. Met de nieuwbouw en renovatie heeft deze historische plek weer de volle aandacht binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Deze ‘Zuidas van Hoofddorp’, zijnde Beukenhorst -Oost, zal in de toekomst verder ontwikkeld worden en is gelegen direct aan de Rijksweg A4 Amsterdam – Den Haag.

Duurzaam en circulair

De gebouwen zijn voorzien van de laatste technologie op het gebied van duurzaamheid. Zo is er zoveel mogelijk circulair gebouwd, is er een warmtepomp en de vele zonnepanelen op het dak leveren al onze energie. Voor

de afvoer van water wordt het vuilwater en hemelwater gescheiden. Het hemelwater gaat terug de natuur in, een deel hiervan wordt hergebruikt. Voor zowel het interieur als het exterieur is duurzaamheid en circulariteit de basis, hetgeen concreet terug te zien is in de gebouwen tot aan het meubilair en het straatwerk. In en rond de kantoren is gescheiden afval inzameling de norm. Het groene buitenterrein is voorzien van hergebruikte klinkers, bio based betonnen keringen en gebruikte varkensroosters.

Transparante binnenwanden versterken het contact tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Grote glazen puien zorgen voor optimaal contact met de omgeving. Een lichtkap in de nok zorgt voor daglicht diep in het gebouw.

Omgeving

Alle ontwerpkeuzes die gemaakt zijn om van Den Burgh Offices een prettige duurzame werkplek te maken zijn met elkaar verbonden en versterken elkaar met als doel voor zowel de gebruikers als voor de omgeving een kwalitatief hoogwaardig gebouw te realiseren.

De gebouwen staan in een ruime tuin waar ruimte is voor functioneel parkeren maar ook veel ruimte is gelaten voor groen en natuur. In de tuin wordt ook ruimte gemaakt voor de gebruikers van Den Burgh Offices om buiten te kunnen ontspannen. De tuin draagt zo bij aan een prettige werkomgeving en het versterken van de biodiversiteit rondom het gebouw. Wandelen, hardlopen, fietsen of lunchen is ook heel fijn in het aangrenzende Geniepark. Ook hier zal in de toekomst nog veel uitbreiding plaatsvinden. Een fijne, energieke werkplek dus!

Andere gebruikers van Den Burgh Offices zijn SVGM, Schenk Vastgoed & Partners, SWDV advocaten, Schenk Makelaars, Schenk Taxaties, SMC Consultants, Voxelcare en VB Vastgoed-management.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor:

Schenk Makelaars - Almar Bouwman Tel: 023 - 557 2288

www.schenkmakelaars.nl | info@schenkmakelaars.nl

Partner info
Heeft u een vraag over over de diverse partnerships (incl. adverteren)? Neem dan contact met ons op